Un desert simplu şi delicios: Trandafiri din aluat dospit


Ingrediente

Pentru aluat:

  • 350 g făină albă
  • 150 ml apă
  • 18 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură zahăr tos
  • Sare
  • Pentru cremă:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • Mod De Preparare

    Această reţetă de trandafiri din aluat dospit este foarte uşoară şi delicioasă. Dacă ai invitaţi îi poţi impresiona foarte uşor cu acest desert irezistibil, pentru că design-ul acestui preparat te face să îl savurezi prima dată cu ochii. Iată cum se prepară:

    Într-un vas încăpător, adăugăm apa și uleiul și mixăm cu ajutorul unui tel. Punem și cele 2 gălbenușuri de ouă și un vârf de sare și le batem spumă. Adăugăm și zahărul tos și amestecăm până când zahărul se topește.

    Adăugăm cele 350 g de faină și drojdia proaspătă și frământăm aluatul pe planşa de lucru până când devine elastic. Separat, mixăm bine untul la temperatura camerei cu zahărul pudra, până când obținem o cremă.

    Împărțim aluatul în două și întindem prima parte pe masa de lucru cu ajutorul unui sucitor, într-o foaie dreptunghiulară și punem deasupra ei crema de unt. Rulăm foaia, presăm ușor și tăiem cu cuțitul pe lung. Cele două fâșii obținute se împletesc, un capăt rămânând netăiat. Se procedează la fel și pentru aluatul rămas.

    Așezăm împletiturile într-o tavă neunsă, rulând de la mijloc spre exterior. Capătul netăiat se pune la mijloc. Lăsăm la dospit pentru aproximativ 40 de minute, la loc călduț.

    Poziționăm tava în cuptorul preîncălzit la 180° C de grade și lăsăm la copt pentru aproximativ 20 de minute. Se lasă la răcit și se servesc cu poftă!


    Retete Similare

    Ştrudel cu mere, reţetă simplă din aluat de casă
    ...

    vezi rețeta
    Prăjitură delicioasă cu nucă. Cea mai simplă şi rapidă reţetă
    ...

    vezi rețeta