Trigoane cu brânză feta şi spanac


Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 g făină integrală de grâu, plus extra pentru prăfuire
  • 1 lingură de sare fină
  • 12.5 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru frământare
  • Pentru umplere:

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 500 g spanac congelat, frunze întregi (nu tocate)
  • 125g brânză feta, sfărâmată
  • 2 linguri de seminţe de pin
  • 3 linguri de mentă tocată
  • sare și piper negru
  • Mod De Preparare

    Pentru aluat, se toarnă faina într-un bol mare şi se adaugă sarea într-o parte şi drojdia în cealaltă. Se toarnă uleiul și 125 ml de apă. Se începe să se amestece cu o mână, adăugând puțin mai multă apă pe parcurs, încorporând treptat toată făina din marginile bolului până când se obține un aluat dur. Este posibil să fie nevoie să mai adăugați puțin mai multă apă în funcție de absorbția făinii.

    Se unge cu puțin ulei de măsline suprafața de lucru și se frământă aluatul peste el timp de cel puțin cinci minute sau până când devine neted și nu mai este lipicios. Se pune aluatul înapoi în bol, se acoperă cu un prosop umed de bucătărie și se lasă la dospit până când aluatul este dublu în volum (aproximativ o oră).  

    Între timp, se face umplutura. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare la foc mic, se adăugă usturoiul și se prăjeşte timp de un minut sau până când începe să prindă culoare. Se transfera sosul într-un castron mare. Se pune spanacul congelat în tigaie și se măreşte focul. Se prăjeşte, amestecând constant, până când spanacul este moale şi tot lichidul eliberat s-a evaporat. Se adaugă sosului din castron, alături de usturoi și se condimentează cu piper negru și  cu un vârf de sare. Se lasă la răcit apoi se adaugă brânza, seminţele de pin și menta. Se amestecă bine.

    Se preîncălzeşte cuptorul la 220 ° C și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

    Se întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină și se taie în patru benzi egale. Se ia câte o pereche din benzi, cea de sus fiind umezită dinainte cu puţină apă. Se împarte umplutura în 4 părţi egale şi se pune cu ajutorul unei linguri pe fiecare bandă, astfel încât să fie sub formă de triunghi. Continuaţi să îndoiţi, ungând de fiecare dată banda.

    Triunghiurile create se pun în tava de copt şi se coctimp de 12-15 minute sau până prind o culoare auriu închisă. Se pot servi fierbinţi, calde sau reci.


    Retete Similare

    Bagheta franţuzească - un deliciu!
    ...

    vezi rețeta
    Biscuiţi săraţi gustoşi, perfecţi pentru a fi luaţi la pachet
    ...

    vezi rețeta