Cea mai uşoară reţetă de tarte cu fructe


Ingrediente

Pentru aluat:

  • 23,6 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 200 g faină
  • 60 ml lapte călduţ
  • Un ou bătut
  • 60 g zahăr
  • 40 g unt topit
  • ½ linguriţă sare
  • Ingrediente pentru cremă şi decor:

  • 150 ml smântână pentru frişcă
  • 50 g zahăr pudră vaniliat
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri suc de portocale
  • 4 linguri miere
  • fructe proaspete (capşuni, struguri, kiwi etc)
  • 1 plic gelatină pentru tort, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj
  • Mod De Preparare

    Adăugăm toate ingredientele într-un vas mare şi frământăm pentru aproximativ 5-10 minute sau până când obţinem un aluat elastic.

    Când aluatul este elastic, îl aranjăm într-o bilă pe care o aşezăm într-un vas curat, uns înainte cu ulei. Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie şi îl lăsăm la dospit, până când îşi dublează volumul.

    Când aluatul şi-a dublat volumul, frământăm din nou pentru câteva minute. Întindem aluatul în foaie foarte subţire şi îl tăiem în formă de pătrăţele.

    Aşezăm pătrăţelele de aluat în formele pentru tarte şi îndepărtăm aluatul în exces de pe margini. Formele se pun într-o tavă de copt şi se coc pentru aproximativ 3-4 minute, într-un cuptor preîncălzit la 180°C. În funcţie de câte tăvi de aluat dăm la cuptor, timpul de coacere scade, cuptorul încingându-se tot mai tare.

    Pentru cremă, batem tare smântâna pentru frişcă şi zahărul pudră. Apoi, adăugăm cele 250 de grame de mascarpone, mierea şi sucul de portocale. Amestecăm bine până când obţinem o cremă omogenă, pe care o lăsăm la răcit. Crema obţinută o punem într-un poş, cu ajutorul căruia umplem formele de tartă.

    Peste cremă, vom adăuga 3-4 feliuţe de fructe, după preferinţă. Ungem totul cu gelatina pentru tort, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.


    Retete Similare

    Ştrudel cu mere, reţetă simplă din aluat de casă
    ...

    vezi rețeta
    Prăjitură delicioasă cu nucă. Cea mai simplă şi rapidă reţetă
    ...

    vezi rețeta