Sunt delicioase şi incredibil de pufoase: chifle cu brânză şi mărar


Ingrediente

Pentru aluat:

  • 15 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 375 g faină
  • 100 ml apă călduţă
  • 100 ml lapte călduţ
  • 1 ou
  • 20 g zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • Pentru umplutură:

  • 150 g brânză proaspătă de vacă
  • 1 ou
  • 1 fir bogat mărar
  • 1 fir ceapă verde
  • Sare şi piper
  • Mod De Preparare

    Pentru început, dizolvăm drojdia în apă călduţă şi puţin zahăr. O lăsăm să crească pentru aproximativ 10 minute, la loc călduţ.

    Într-un bol, batem oul şi adăugăm laptele şi zahărul. Turnăm drojdia crescută şi amestecăm bine. Continuăm să amestecăm, încorporând treptat făina.

    Frământăm aluatul rezultat pentru aproximativ 10-15 minute. Punem aluatul într-un bol, acoperim cu un prosop de bucătărie şi lăsăm la dospit pentru aproximativ o oră, sau până când îşi dublează volumul.

    După ce aluatul a crescut, transferăm aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi îl întindem cu mâna. Împăturim aluatul în 4 şi se pune la crescut în maşina de pâine pentru aproximativ o oră, sau până când se dublează în volum.

    Pentru umplutură, sfărâmăm brânza cu o furculiţă şi condimentăm după gust cu sare şi piper. Adăugăm oul şi amestecăm bine. Punem ceapa, mărarul tocate mărunt şi continuăm să amestecăm.

    Transferăm aluatul pe suprafaţa de lucru presărată cu faină şi îl tăiem în bucăţi (în funcţie de câte porţii dorim). Modelăm bucăţile sub forma unor rulouri egale şi îl împărţim în bucăţi.

    Aplatizăm fiecare bucată şi aşezăm pe fiecare dintre ele câte o linguriţă din umplutură. Ridicăm marginile şi le sigilăm prin presare. Modelăm bucăţile sub forma unor chifle uşor alungite.

    Aşezăm chiflele într-o tavă de copt, cu partea sigilată în jos. Lăsăm un mic spaţiu între ele, pentru a avea loc să crească. Punem tava într-o pungă de plastic şi se lasă la crescut pentru aproximativ 25 de minute, într-un loc călduţ.

    Când cele 25 de minute au trecut, dăm la copt chiflele pentru aproximativ 15 minute în cuptorul preîncălzit la 170 ° C, sau până când sunt gata.


    Retete Similare

    COZONAC CU MIGDALE DULCE DELICIOS
    ...

    vezi rețeta
    Cozonac savuros Babka, după o reţetă delicioasă Jamila Cuisine
    ...

    vezi rețeta