Sendviş Pesto Pizza


Ingrediente

Pentru aluat:

  • 1 cană de făină integrală de grâu
  • 1 linguriţa (5 grame) drojdie proaspătă Secretul Bunicii, sfărâmată
  • 1/2 linguriţă de zahăr
  • 2 linguri de ceapă, tocată fin
  • 1/2 linguriţă cimbru uscat
  • 1/2 linguriţă de oregano uscat
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1/2 lingură de sare
  • ulei pentru uns
  • A se amesteca într-un topping:

  • 1 cană de salată iceberg, ruptă în bucăți
  • ½ cană de porumb
  • 2-3 roșii cherry (opțional)
  • 2 linguri de brânză mozzarella, răzuită
  • 1 lingură de roșii uscate, tocate mărunt
  • 2 linguri de ţelină, tocată mărunt
  • A se amesteca într-un dressing:

  • 1 lingură pesto
  • 2 linguri de maioneză fără ouă
  • sare după gust
  • Servire
  • brânză parmezan, rasă
  • Mod De Preparare

    Într-un recipient, se amestecă toate ingredientele pentru cocă, cu excepția uleiului şi se frământă până se obţine un aluat neted şi elastic. (aproximativ 5-7 minute). Se adaugă uleiul și se frământă din nou. 

    Se acoperă cu un prosop umed de bucătărie și se lasă la dospit până când aluatul este dublu în volum (aproximativ 15-20 de minute).

    Se apăsă ușor aluatul cu palmele pentru a elimina aerul.

    Se împarte aluatul în 2 părți egale.

    Se rulează fiecare parte a aluatului într-o formă ovală de aproximativ 6 mm grosime și aproximativ 150 mm lungime. Împungeți cu furculița fiecare foaie la intervale regulate.

    Se aşează cele două părţi de aluat pe o tavă de copt unsă.

    Se coc într-un cuptor preîncălzit la 200 ° C timp de 10 minute sau până când aluatul este rumenit uniform. Lăsați-l să se răcească.

    Chiar înainte de servire, se pun legumele şi verdeaţa în amestecul de dressing.

    Se pune salata deasupra aluatului şi se presară pe deasupra cu brânză parmezan.

    Se taie în porţii şi se serveşte imediat. 


    Retete Similare

    Bagheta franţuzească - un deliciu!
    ...

    vezi rețeta
    Biscuiţi săraţi gustoşi, perfecţi pentru a fi luaţi la pachet
    ...

    vezi rețeta