Rulourile cu brânză - pentru Sărbători şi ocazii speciale!


Ingrediente

Pentru aluat:

  • 600 g faină
  • 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 1 linguriță zahăr
  • un praf de sare
  • Pentru umplutură:

  • 300 g brânză proaspătă
  • 150 g brânză telemea, sărată
  • 1 ceapă roșie
  • boia de ardei
  • piper alb
  • mărar verde
  • 25-30 g unt
  • 1 lingură smântână
  • Pentru uns:

  • 1 gălbenuș de ou
  • Mod De Preparare

    Vrei un aperitiv gustos şi aspectuos, care îţi va surprinde invitaţii la petrecerea de Revelion? Încearcă această reţetă simplă de rulouri cu brânză! Iată cât se simplu se prepară:

    Începem cu aluatul: se cerne făina într-un vas încăpător, se face o adâncitură în centru unde se adaugă drojdia sfărâmată, amestecată în prealabil cu zahărul și puțin lapte cald și se lasă pentru aproximativ 10 minute până când drojdia se activează.

    Se pune apoi, untul moale, oul, restul de lapte și se încorporează, puţin câte puţin, făina.

    Aluatul se lasă la dospit pentru aproximativ o jumătate de oră, apoi se întinde în foi subțiri care se taie în fâșii lungi și se rulează pe formele de rulouri, unse dinainte.

    Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuș de ou și se dau la copt pentru aproximativ 35 de minute la 180 de grade, răsucindu-le pe parcurs, pe toate părțile.]

    Se scot din forme și se lasă la răcorit, apoi se vor umple cu o cremă de brânză preparată din ingredientele menţionate în reţetă. Ceapa adăugată în crema de brânză, va fi tocată foarte fin. Se servesc cu placere!


    Retete Similare

    COZONAC CU MIGDALE DULCE DELICIOS
    ...

    vezi rețeta
    Cozonac savuros Babka, după o reţetă delicioasă Jamila Cuisine
    ...

    vezi rețeta