Reţetă melcişori cu nucă. Cum să găteşti desertul copilăriei


Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1 kg faină
  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 50 ml ulei
  • 100 g unt
  • 300 g nucă măcinată
  • lapte
  • zahăr
  • 2 linguri scorţişoară
  • 1 ou pt uns
  • 1-2 linguri lapte
  • Mod De Preparare

    Pentru copiii tăi, ai prietenilor, sau poate doar pentru copilul din tine merită să încerci măcar o dată reţeta de melcişori cu nucă. Îi poţi lăsa simpli sau îi poţi înveli în glazură de zahăr vanilat. Îi poţi mânca la desert sau la cafeaua de dimineaţă. Îi poţi dărui sau îi poţi păstra doar pentru răsfăţul tău personal de după-amiază. Uite cât de uşor se prepară:


    Cernem făina într-un castron şi o amestecăm cu zahărul şi sarea. Într-un bol separat, turnăm 100 ml lapte călduţ pe care îl mixăm cu puţin zahăr şi faină, adăugând apoi drojdia zdrobită. Amestecăm puţin şi dăm la dospit pentru aproximativ 15 minute. Turnăm apoi compoziţia peste faina cernută, adăugăm ouăle bătute şi uleiul. Amestecăm bine şi adăugăm treptat lapte călduţ până când obţinem un aluat bun de frământat. Frământăm aluatul pe planşa de lucru până când devine elastic. Când aluatul nu se mai lipeşte de mâini, acoperim cu un prosop umed de bucătărie și lăsăm la dospit până se dublează în volum. 

    Când aluatul a crescut, îl răsturnăm pe masa de lucru presărată cu faină şi îl împărţim în două. Întindem una dintre bucăţi în formă de dreptunghi cu o grosime de aproximativ 0.5 cm. Ungem această formă cu untul lăsat la temperatura camerei şi presarăm pe deasupra nuca măcinată, zahărul şi scorţişoara. Rulăm bine pe lungime şi apoi tăiem rondele de aproximativ 5 cm. Le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le lăsăm să crească pentru aproximativ 30 de minute.   

    Se coc timp de aproximativ 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C. Cu 10 minute înainte de timpul de coacere, le scoatem şi le ungem cu oul bătut cu lapte. Când s-au rumenit frumos, le scoatem şi le lăsăm la răcorit. Se procedează identic şi cu restul aluatului. Se pot servi ca atare sau pudrate cu zahăr vanilat.


    Retete Similare

    Ştrudel cu mere, reţetă simplă din aluat de casă
    ...

    vezi rețeta
    Prăjitură delicioasă cu nucă. Cea mai simplă şi rapidă reţetă
    ...

    vezi rețeta