Quiche cu spanac, un deliciu franţuzesc la tine acasă


Ingrediente

Pentru aluat:

  • 10 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură ulei
  • 150 ml lapte
  • 200 g făină
  • Puţin zahăr
  • Pentru umplutură:

  • 200 g spanac proaspăt
  • 150 g brânză gorgonzola
  • 100 g brânză proaspătă grasă
  • 50g caşcaval ras
  • Un fir ceapă verde
  • O lingură ulei
  • Un ou
  • O linguriţă griş
  • Sare, piper, busuioc, dafin, cimbru
  • Pentru crustă:

  • 50 g caşcaval ras
  • 2 ouă
  • O linguriţă faină
  • Sare
  • Mod De Preparare

    Pentru început, dizolvăm drojdia în apă călduţă şi puţin zahăr. Cernem făina într-un bol mai mare şi o amestecăm cu drojdia şi zaharul. Facem în mijloc o adâncitură şi adăugăm uleiul şi laptele călduţ. Amestecăm uşor dinspre interior.  

    Frământăm până când obţinem un aluat mai moale. Acoperim cu un prosop de bucătărie și lăsăm la dospit pentru aproximativ 30 de minute sau până se dublează.

    Pentru compoziţie, punem spanacul la opărit în apă cu sare. Nu lăsăm la fiert foarte mult, ci doar până când se înmoaie. Scurgem bine spanacul şi îl tocăm cu cuţitul.

    Între timp, tăiem ceapa şi o dăm la călit într-o vas cu ulei. Punem şi spanacul mărunţit şi le lăsăm să se călească pentru câteva minute.

    Adăugăm şi brânza gorgonzola tăiată în formă de cuburi şi amestecăm până când se topeşte şi se formează o cremă. Punem în continuare brânza proaspătă grasă şi oul bătut, caşcavalul ras şi linguriţa de griş. Condimentăm după gust cu sare, piper, busuioc, dafin şi cimbru.

    Ungem o formă de tartă cu unt şi faină, Întindem aluatul pe masă cu sucitorul cât să se potrivească pe formă şi îl aşezăm uniform în tavă.

    Înţepăm aluatul cu o furculiţă şi apoi turnăm şi nivelăm umplutura.

    Pentru crustă, batem două ouă cu sare şi combinăm cu caşcavalul ras şi cu o linguriţă de faină. Combinaţia rezultată o turnăm peste tartă şi nivelăm cât se poate de bine.

    Se dă la copt pentru aproximativ 30 de minute, în cuptorul încins la foc mediu. Se serveşte caldă.


    Retete Similare

    Bagheta franţuzească - un deliciu!
    ...

    vezi rețeta
    Biscuiţi săraţi gustoşi, perfecţi pentru a fi luaţi la pachet
    ...

    vezi rețeta