Quesadilla cu piept de pui şi legume, un deliciu rapid şi gustos


Ingrediente

Lipii:

  • 350 g faină
  • 10 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 100 ml lapte călduţ
  • 1 lingură unt
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 4-5 linguri ulei
  • praf de sare
  • sare şi piper
  • Umplutură:

  • 1 piept de pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • felii de roşii
  • felii de castraveţi
  • rondele de ceapă
  • caşcaval
  • Mod De Preparare

    Dacă te-ai plictisit de acelaşi prânz rece la pachet sau de sandvişuri e timpul să îţi revigorezi experienţa culinară de la job. Îţi propunem să încerci Quesadilla cu piept de pui şi legume, o gustare rapidă şi sănătoasă, pe care o poţi pregăti după gust. Iată care sunt paşii de preparare:

     

    Ne ocupăm întâi de lipii. Într-un castron mai mare, punem făina şi sarea. Adăugăm drojdia pe care am amestecat-o separat cu zahărul şi lapte călduţ.

    Frământăm şi adăugăm treptat laptele. Când am obţinut o compoziţie elastică, adăugăm şi uleiul şi frământăm până când aluatul nu se mai prinde de mână.

    Împărţim coca în 8 părţi de dimensiuni egale şi o întindem pe fiecare într-o foaie rotundă pe care o coacem într-o tigaie de teflon, fără ulei.

    Pentru umplutură, spălăm şi curăţăm pieptul de pui şi îl tăiem sub formă de cubuleţe. Peste cubuleţe presarăm puţină sare şi piper şi le dăm la rumenit în două linguri de ulei.

    Pe fiecare lipie obţinută, punem bucăţi de piept de pui, felii de roşii şi castraveţi, rondele de ceapă, caşcaval. Deasupra aşezăm altă lipie. Vom obţine astfel câte quesadilla dorim să preparăm.

    Punem o tigaie de teflon la încins, fără ulei. Atunci când tigaia s-a încins, aşezăm quesadilla în ea şi o rumenim frumos pe ambele părţi. Rezultatul final va fi unul delicios şi poate fi servit ca atare sau alături de un sos de salsa proaspăt!


    Retete Similare

    Bagheta franţuzească - un deliciu!
    ...

    vezi rețeta
    Biscuiţi săraţi gustoşi, perfecţi pentru a fi luaţi la pachet
    ...

    vezi rețeta