Plăcintă simplă cu mere şi scorţişoară


Ingrediente

Pentru aluat:

  • 550 g făină tip 550
  • 350 g margarină
  • 40 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • puţină sare
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • Pentru umplutură:

  • 1.5-2 kg de mere acrişoare, decojite și rase
  • 250g zahăr pudră
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • Mod De Preparare

    Se preîncălzeşte cuptorul la 200 ° C. Se unge cu unt o tavă adâncă de copt.

    Se frământă împreună toate ingredientele pentru cocă pentru a forma un aluat neted şi elastic. (Drojdia se sfărâmă în amestec înainte de frământare).

    Se împarte aluatul în două. Pe hârtia de copt, întindem prima foaie, puţin mai mare ca mărimea tăvii.

    Pentru a face umplutura: într-un castron, se amestecă merele, zaharul şi scorţişoara şi se repartizează uniform peste prima foaie de aluat.  

    Se întinde aluatul rămas pe hârtia de copt. Repartizăm din nou umplutura peste a doua foaie de aluat.

    Se coace timp de aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 ° C. Se lasă la răcorit şi se poate servi ca atare sau pudrată cu zahăr vanilat.


    Retete Similare

    Ştrudel cu mere, reţetă simplă din aluat de casă
    ...

    vezi rețeta
    Prăjitură delicioasă cu nucă. Cea mai simplă şi rapidă reţetă
    ...

    vezi rețeta