Pizza de post


Ingrediente

Pentru aluat:

  • 400 g faină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml apă
  • sare
  • 2 linguriţe zahăr
  • Pentru compoziţie:

  • ardei
  • roşii
  • măsline
  • broccoli
  • bulion de roşii
  • Mod De Preparare

    Se pun făina şi sarea într-un castron şi se face în mijlocul ei o adâncitură. Se încălzeşte apa şi apoi se toarnă peste faină împreună cu uleiul.

    Drojdia se amestecă cu zahărul până se lichefiază şi se adăugă peste faină.

    Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit pentru aproximativ 30 de minute sau până se dublează.

    Când aluatul a crescut, acesta se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu faină şi se întinde. Aluatul rezultat se pune într-o tavă unsă cu puţin ulei şi se unge cu bulion pe partea pe care se va pune compoziţia.

    Se dă la cuptor pentru aproximativ 5 minute. Se adaugă compoziţia de legume şi se coace în cuptorul preîncălzit la 200 °C, pentru aproximativ 40 de minute. 


    Retete Similare

    Lipie de post
    Se dizolvă drojdia cu puţină apă călduţă şi se adăugă zahărul, sarea şi uleiul...

    vezi rețeta
    Cornuleţe cu tofu
    Într-un castron, se amestecă drojdia cu 3 linguri de lapte de soia cald...

    vezi rețeta