Pâine savuroasă cu chimen făcută în casă


Ingrediente

  • 750 g faină neagră
  • 250 g faină albă
  • 600 ml apă
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ linguriţă sare
  • 2 linguriţe chimen
  • Mod De Preparare

    Pâinea cu chimen făcută în casă este foarte gustoasă şi sănătoasă şi este perfectă pentru sendvişurile din pacheţelul de şcoală al micuţilor tăi. Are o crustă crocantă şi un miez pufos, iar chimenul îi oferă acestei pâini o aromă deosebită. Iată cum se prepară:

    Facem o maia din 400 g faină neagră şi aproximativ 100 g faină albă, drojdia înmuiată într-o ceaşcă cu apă călduţă şi chimenul (care a fost opărit în prealabil în 50 ml apă clocotită). Frământăm bine, acoperim cu un prosop de bucătărie şi lăsăm la dospit pentru aproximativ 2 ore.

    După ce aluatul s-a dospit, punem restul de 350 g de faină neagră, 150 g faină albă şi sarea dizolvată în apă. Frământăm aluatul până când face băşici şi lăsăm din nou la dospit pentru aproximativ 30 de minute sau până când îşi dublează volumul.

    Răsturnăm aluatul pe masa de lucru şi îl împărţim în 4 bucăţi, îl modelăm sub formă lungă şi îl aşezăm într-o tavă de cuptor, unsă cu puţin ulei, în care se lasă pentru aproximativ 30 de minute la dospit. Pâinile se ung pe deasupra cu apă şi faină şi se coc timp de aproximativ 30 de minute. După coacere, pâinile se ung cu apă îndulcită.


    Retete Similare

    COZONAC CU MIGDALE DULCE DELICIOS
    ...

    vezi rețeta
    Cozonac savuros Babka, după o reţetă delicioasă Jamila Cuisine
    ...

    vezi rețeta