Pâine de casă extra gustoasă


Ingrediente

  • 1 kg faină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguriţe zahăr
  • 2 linguriţe sare
  • 50 ml ulei de măsline
  • 650 ml apă călduţă
  • Mod De Preparare

    Într-un bol mai mare, se sfărâmă drojdia proaspătă şi se amestecă bine cu zahărul. Se toarnă 50 ml apă şi o lingură de faină şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se lasă la dospit pentru aproximativ 10-15 minute, sau până când aluatul şi-a dublat volumul.

    În continuare, se toarnă restul făinii peste plămădeală. Se adăugă apa călduţă şi sarea şi se amestecă bine până când toată apa este înglobată.

    Se ung mâinile şi bolul cu ulei şi se începe frământatul, aducând aluatul de la margine spre interior.

    Se răstoarnă aluatul pe masa de lucru unsă cu puţin ulei şi se continuă frământatul pentru 4-5 minute.

    Se împătureşte aluatul de pâine în trei, aducând marginile peste partea din mijloc a aluatului, pentru a obţine o formă dreptunghiulară. Împăturim din nou forma obţinută în 3, aducând din nou marginile peste partea din mijloc.

    Se unge o tavă mare pentru cuptor cu puţin ulei. Se răstoarnă aluatul în ea şi se nivelează.

    Se apăsă cu podul palmei aluatul, se acoperă cu o folie de plastic şi se lăsa la dospit pentru aproximativ o oră.

    Acum se scoate aluatul pe masa de lucru unsă cu puţin ulei şi se aplatizează în forma unui pătrat cu colţuri rotunjite. Se trag cele 4 colţuri ale pătratului spre mijloc, până când se obţine un alt pătrat mai mic şi mai gros. Se repetă paşii cu colţurile formei obţinute şi se strâng bine. Se întoarce aluatul cu lipitura spre masă şi se rotunjeşte între palme.

    Se preîncălzeşte cuptorul la 250 ° C, se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aşează aluatul în ea.

    Pentru primele 20 de minute, pâinea se va coace la 250 ° C. După acest timp, se reduce temperatura la 200 ° C şi se porneşte ventilaţia cuptorului şi se lasă pâinea la copt pentru încă 30 de minute.

    După ce s-a copt, se scoate pâinea din cuptor şi se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie. Rezultatul final va fi unul cu adevărat delicios!


    Retete Similare

    COZONAC CU MIGDALE DULCE DELICIOS
    ...

    vezi rețeta
    Cozonac savuros Babka, după o reţetă delicioasă Jamila Cuisine
    ...

    vezi rețeta