Lipie de post


Ingrediente

  • 500 g faină tip 650
  • 20-25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 300 ml apă călduţă
  • 20ml ulei măsline
  • 1 linguriţă sare grunjoasă
  • 1 linguriţă zahăr
  • Tărâţe, in măcinat, scorţişoară şi/sau esenţă de migdale (opţional)
  • Mod De Preparare

    Se dizolvă drojdia cu puţină apă călduţă şi se adăugă zahărul, sarea şi uleiul. Peste amestecul rezultat, se cerne făina cu ajutorul unei site.

    Se adăugă tărâţele, inul măcinat, scorţişoară şi/sau esenţă de migdale şi se amestecă până obţinem o compoziţie omogenă. Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit pentru aproximativ 30 de minute sau până se dublează.

    Când aluatul a crescut, acesta se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu faină şi se împarte în 6-8 bile. Se întinde fiecare bilă cu sucitorul până se obţine o grosime de aproximativ 0,5 cm.

    Lipiile rezultate se aşează într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt şi se coc în cuptorul preîncălzit la 250 °C, pentru aproximativ 2-5 minute. Dupace s-au copt, se scot lipiile şi se introduc următoarele. 


    Retete Similare

    Pizza de post
    Se pun făina şi sarea într-un castron şi se face în mijlocul ei o adâncitură. Se încălzeşte apa...

    vezi rețeta
    Cornuleţe cu tofu
    Într-un castron, se amestecă drojdia cu 3 linguri de lapte de soia cald...

    vezi rețeta