Gogoşi Pina Colada


Ingrediente

Pentru aluat:

  • 1 1/2 cană de faină albă de grâu
  • 2 linguri (10 grame) de drojdie proaspătă Secretul Bunicii, sfărâmată
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe de frişcă proaspătă (opțional)
  • 1 linguriţă de ulei
  • puţină sare
  • Pentru Umplutură:

  • 1 felie ananas, tocată
  • 2 lingurițe de nucă de cocos rasă
  • 2 lingurițe de stafide
  • 2 lingurițe de zahăr brun
  • 1/4 linguriță de scorțișoară
  • Mod De Preparare

    Într-un castron, se amestecă toate ingredientele pentru cocă, cu excepția uleiului şi se frământă până se obţine un aluat neted şi elastic. Se adaugă uleiul și se frământa din nou.

    Se acoperă cu un prosop umed de bucătărie și se lasă la dospit până când aluatul este dublu în volum (aproximativ 15-20 de minute).

    Se apăsa ușor aluatul cu palmele pentru a elimina aerul.

    Se întinde aluatul într-o foaie groasă (aproximativ 5 mm)

    Folosind o formă de prăjituri de 75 mm, se taie 10 cercuri.

    Se pune câte o lingură din umplutură pe 5 cercuri de aluat.

    Se așeză celelalte 5 cercuri de aluat pe partea superioară a umpluturii și se lipesc bine marginile.

    Gogoşile se prăjesc în ulei fierbinte, pe o flacără medie până capătă o nuanţă aurie pe ambele părți.

    Se servesc calde. 


    Retete Similare

    Ştrudel cu mere, reţetă simplă din aluat de casă
    ...

    vezi rețeta
    Prăjitură delicioasă cu nucă. Cea mai simplă şi rapidă reţetă
    ...

    vezi rețeta