Focaccia cu roşii cherry, pufoasă şi moale


Ingrediente

  • 500 g faină albă
  • 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 250 g brânză de capră, rasă
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 10 g sare
  • 18 roşii cherry
  • 100 ml apă călduţă
  • 130 ml lapte călduţ
  • 1 lingură rozmarin proaspăt
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • 1 linguriţă zahăr
  • Mod De Preparare

    Cernem făina într-un castron mai mare şi adăugăm în mijlocul ei drojdia fărâmiţată, alături de zahăr şi 2-3 linguri de apă. Amestecăm şi turnăm laptele călduţ şi restul de apă.
    Amestecăm din nou şi adăugăm brânza rasă şi sarea. Frământăm până obţinem un aluat elastic.
    După ce s-a terminat frământatul, îl punem într-un vas, îl acoperim cu o folie de plastic şi îl lăsăm la dospit pentru aproximativ două ore sau până când şi-a dublat volumul.
    După ce a crescut, aşezăm aluatul în centrul tăvii şi îl întindem cu mâna, cât să obţinem o formă dreptunghiulară cu grosimea de aproximativ 1.5 cm.
    Punem roşiile cherry din loc în loc, pe toată suprafaţa aluatului şi le presăm, cât să intre puţin în aluat.
    Ungem aluatul cu uleiul de măsline şi presarăm rozmarinul şi sarea grunjoasă. Acoperim aluatul cu o folie de plastic şi îl lăsăm la dospit pentru încă 40-45 de minute.
    Coacem focaccia în cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru aproximativ 20-25 de minute.
    Scoatem focaccia din cuptor şi o lăsăm la răcit. Se pot servi ca atare sau alături de o salată fresh de legume.


    Retete Similare

    Bagheta franţuzească - un deliciu!
    ...

    vezi rețeta
    Biscuiţi săraţi gustoşi, perfecţi pentru a fi luaţi la pachet
    ...

    vezi rețeta