Cum să faci covrigi cu susan, chiar la tine acasă!


Ingrediente

  • 1 kg faină
  • 15 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriţă sare
  • 100 g margarină
  • 100 g zahăr pentru aluat
  • 100 g susan pentru presărat
  • 100 g zahăr pentru sirop
  • 410 ml apă pentru aluat
  • 1 l apă pentru sirop
  • Mod De Preparare

    Servește-i pe cei dragi cu o rețetă simplă de covrigi cu susan. Sunt extrem de buni şi de gustoşi şi se fac imediat! Iată cum se prepară:

    Adăugăm într-un bol încăpător toate ingredientele şi frământăm bine până obţinem un aluat tare. Lăsăm să fermenteze (să dospească) pentru aproximativ o oră.

    După fermentare (dospire), aluatul răsturnăm pe masa de lucru presărată cu faină, frământăm puţin şi îl împărţim în bucăţele de mărimea unui măr, din care facem fitile de grosimea unui creion. Tăiem în bucăţi de aproximativ 10 cm şi le unim formând covrigi cu un diametru de aproximativ 2 cm, care se opăresc timp de 2 minute în siropul obţinut din zahărul caramelizat. Le punem pe un fund de lemn, le presarăm cu susan, apoi cu ajutorul unui cuţit mai lat, le punem pe o tavă unsă în prealabil cu puţin ulei.

    Le dăm la copt pentru aproximativ 10-12 minute, adică până când covrigeii capătă o culoare galben-aurie.  


    Retete Similare

    COZONAC CU MIGDALE DULCE DELICIOS
    ...

    vezi rețeta
    Cozonac savuros Babka, după o reţetă delicioasă Jamila Cuisine
    ...

    vezi rețeta