Cum să faci cele mai bune brioşe cu afine


Ingrediente

  • 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 350 g faină
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • ½ linguriţă sare
  • 150 g unt
  • Un gălbenuş de ou
  • O linguriţă zahăr pudră vanilat
  • 150 g afine proaspete sau congelate
  • Mod De Preparare

    Cernem făina într-un castron şi adăugăm în mijlocul ei drojdia fărâmiţată, alături de o linguriţă de zahăr şi o linguriţă de apă. Amestecăm bine, acoperim cu un prosop de bucătărie şi lăsăm 15 minute la dospit.

    Frământăm coca, şi punem în compoziţie restul de zahăr, faina, sarea, cele 4 ouă şi untul. Amestecăm bine, până obţinem un aluat omogen şi îl acoperim cu un prosop de bucătărie. Lăsăm din nou 30 de minute la dospit.

    Când aluatul a crescut, acesta îl răsturnam pe masa de lucru presărată cu faină. Aluatul este întins bine şi este tăiat în 10 bucăţi. Aşezăm afinele pe fiecare dintre ele cu ajutorul unei linguri şi modelăm fiecare bucată în forma unei sfere.

    Transferăm sferele de aluat în formele pentru brioşe şi le lăsăm la dospit pentru aproximativ 20 de minute.

    Când cele 20 de minute au trecut, dăm la copt brioşele pentru aproximativ 5 minute în cuptorul preîncălzit la 200 ° C. Batem un gălbenuş de ou cu zahărul pudră vanilat, scoatem brioşele din cuptor şi le ungem. Le dăm din nou la copt pentru aproximativ 10-15 minute, sau până când sunt gata.  


    Retete Similare

    COZONAC CU MIGDALE DULCE DELICIOS
    ...

    vezi rețeta
    Cozonac savuros Babka, după o reţetă delicioasă Jamila Cuisine
    ...

    vezi rețeta