Cozonac fără frământare


Ingrediente

  • 1 kg făină tip 000
  • 6 ouă
  • 350 g zahăr
  • 100 g unt cu 80% grăsime
  • 5 linguri de ulei
  • 200 ml lapte
  • 300-400 g nucă
  • 5 linguri cacao
  • coajă de portocală
  • o esență de rom
  • 40 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Mod De Preparare

    Pentru umplutură: se separă ouăle și albușurile, se bate spumă și se amestecă cu 150 g de zahăr, nuca măcinată și cacao.

    Pentru aluat: se cerne făina şi în mijlocul ei facem o adâncitură. Se amestecă drojdia cu laptele călduț și 2-3 linguri de zahăr și se toarnă amestecul rezultat în adâncitura din făină.

    După aproximativ 5-10 minute se adaugă gălbenușurile, restul de zahăr, coaja rasă de portocală, esența de rom, uleiul și untul topit. Este important ca untul topit să fie la temperatura camerei.

    Se amestecă toate ingredientele. Atenţie! Se amestecă, nu se frământă. Dacă consideraţi necesar, puteți să mai adăugați apă călduță sau lapte (aproximativ 200-300 ml).

    Se acoperă vasul cu un prosop de bucătărie și se lasă la cald pentru aproximativ o oră.

    Apoi, se va împărţi aluatul în patru părți. Se întinde fiecare parte sub formă de foaie şi se împarte umplutura în mod egal pe cele patru foi.

    Foile se rulează cu umplutura la mijloc şi sunt răsucite câte două suluri pentru a forma un cozonac. Se vor obţine doi cozonaci.

    Se lasă la crescut o oră în tăvi, se ung cu gălbenuş de ou bătut şi se coc la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30-40 de minute.


    Retete Similare

    COZONAC CU MIGDALE DULCE DELICIOS
    ...

    vezi rețeta
    Cozonac savuros Babka, după o reţetă delicioasă Jamila Cuisine
    ...

    vezi rețeta