Cea mai gustoasă reteţă de vară: plăcintă cu cireşe


Ingrediente

Ingrediente aluat:

  • 300 g faină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 150 ml lapte
  • 1 gălbenuş de ou
  • 25 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Puţină sare
  • Ingrediente umplutură:

  • 500 g cireşe fără sâmburi
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 75 g zahăr
  • Mod De Preparare

    Începem cu aluatul. Amestecăm laptele călduţ cu drojdia, până când aceasta se dizolvă. Cernem făina într-un bol mare, în care am adaugat sare.

    Punem oul, zahărul şi untul peste faină şi adăugăm apoi drojdia dizolvată. Frământăm până când obţinem o compoziţie omogenă şi turnăm treptat uleiul de măsline.

    Răsturnăm aluatul pe masa de lucru presărată cu faină şi se frământă. Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit pentru aproximativ 30 de minute sau până se dublează.

    Pentru umplutură, dăm la foc mic cireşele şi zahărul, amestecând cu grijă. Adăugăm amidonul şi mai amestecăm pentru cel mult un minut şi apoi lăsăm la răcit.

    Revenim la aluat, din care folosim 3 sferturi pentru a întinde o foaie în formă de cerc, care va fi poziţionată într-o tavă specială pentru tarte. Punem deasupra compoziţia de cireşe. Aluatul rămas îl vom împărţi în fâşii subţiri, ce vor fi poziţionate deasupra compoziţiei.

    Punem tava în cuptorul preîncălzit la 190 ° C şi se coace pentru aproximativ 25-30 de minute. Când este gata, lăsăm plăcinta la răcorit şi o putem servi ca atare sau alături de îngheţată sau frişcă.

     

     


    Retete Similare

    Ştrudel cu mere, reţetă simplă din aluat de casă
    ...

    vezi rețeta
    Prăjitură delicioasă cu nucă. Cea mai simplă şi rapidă reţetă
    ...

    vezi rețeta