Cea mai bună reţetă de pateuri pufoase cu aluat făcut în casă


Ingrediente

  • 500 g faină
  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 ouă
  • 1,5 pahare de lapte cald
  • 8 linguri cu vârf de făină cernută
  • 4 linguri rase de zahăr
  • 0,5 linguriță de sare
  • 2/3 pahar de ulei
  • Mod De Preparare

    Pateurile sunt delicii de casă preferate atât de cei mici, cât și de adulți. Alegeți umplutura preferată: gem de mere, piure de cartofi, brânză, carne sau varză şi răsfaţă-ţi familia cu o mică gustare pufoasă, delicioasă și foarte apetisantă. Iată reţeta:

    Într-un castron mai mare, amestecăm drojdia proaspătă, făina cernută şi laptele călduţ. Acoperim cu un prosop de bucătărie și lăsăm la dospit pentru aproximativ o jumătate de oră.

    Batem ouăle într-un vas şi presarăm sarea, adăugând amestecul în maia şi amestecând. Presarăm treptat câte un pahar de făină cernută. Adăugăm puţin ulei. Presărăm puţină făină şi mai adăugăm ulei. Aluatul obţinut trebuie să fie moale şi să nu ni se lipească de mâini. Acoperim cu un prosop de bucătărie şi lăsăm din nou la dospit pentru aproximativ o jumătate de oră.

    Între timp, ne ocupăm de umplutură. Avem foarte multe opţiuni: gem de mere, piure de cartofi, brânză sau varză etc. Ungem mâinile cu ulei, desprindem bucăţele de aluat şi le întindem cu mâinile sub formă de turte. În centru adăugăm umplutura aleasă şi lipim marginile.

    Aşezăm pateurile pe o tavă unsă cu ulei. Din această compoziţie vor rezulta aproximativ 25-30 de pateuri. Acoperim pateurile cu un prosop de bucătărie şi le lăsăm la dospit pentru aproximativ 20 de minute. Aşezăm pateurile în cuptorul preîncălzit la 180˚ C şi le lăsăm la copt pentru aproximativ 25 de minute sau până când se rumenesc.


    Retete Similare

    COZONAC CU MIGDALE DULCE DELICIOS
    ...

    vezi rețeta
    Cozonac savuros Babka, după o reţetă delicioasă Jamila Cuisine
    ...

    vezi rețeta