Briose Panettone


Ingrediente

  • 280 g faină
  • 10 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 80 g zahăr
  • 125 ml lapte
  • un praf de sare
  • 125 g unt
  • 1 ou mare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 40 g migdale măcinate
  • 40 g stafide
  • 60 g rahat
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură zahăr pudră
  • Mod De Preparare

    Se cerne făina într-un castron şi se adăugă în mijlocul ei drojdia fărâmiţată, alături de o linguriţă de zahăr şi 5 linguri de lapte călduţ. Se amestecă bine, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă 15 minute la dospit.

    Se frământă coca, şi se pun în compoziţie restul de zahăr, sarea, laptele rămas, untul, oul şi zahărul vanilat.

    Se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă din nou 30 de minute la dospit.

    Pentru compoziţie: se adăugă stafidele în rom, cât să le acopere, sau în apă fierbinte cu puţină esenţă de rom. Se lasă la înmuiat aproximativ 10 minute. Între timp, se taie în cubuleţe rahatul. Se amestecă apoi cubuleţele de rahat cu stafidele scurse şi migdalele măcinate. Se adăugă în cocă amestecul rezultat.

    Se amestecă foarte bine. Apoi, se ung formele de brioşe cu unt şi se plasează coca în formele pentru brioşe, astfel încât să fie umplute pe jumătate.

    Se lasă 15 minute la dospit. Între timp, se încălzeşte cuptorul la 180 ° C. Brioşele sunt unse cu gălbenuş, presărate cu zahăr pudră şi lăsate la copt pentru aproximativ 20-25 de minute. 


    Retete Similare

    COZONAC CU MIGDALE DULCE DELICIOS
    ...

    vezi rețeta
    Cozonac savuros Babka, după o reţetă delicioasă Jamila Cuisine
    ...

    vezi rețeta