Brânzoaice


Ingrediente

Pentru aluat:

  • 600 g faină
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g unt
  • 350 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 30 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • vanilie
  • coajă de lămâie rasă
  • un praf de sare
  • Pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 200 g zahăr
  • vanilie
  • coajă de lămâie rasă
  • un praf de sare
  • 100 g griş
  • 100 g stafide
  • Pentru uns:

  • 1 ou bătut
  • Mod De Preparare

    Într-un castron mai mare se sfărâmă drojdia şi se amestecă cu zahărul şi laptele călduţ. Se pune apoi treptat untul, gălbenuşurile şi coaja de lămâie rasă şi se amestecă cu puţină faină. Se adaugă apoi sarea şi restul de faină şi se frământă aluatul. Se acoperă cu un prosop umed de bucătărie și se lasă la dospit până se dublează.

    Între timp, se pregăteşte umplutura. Se amestecă brânza de vaci scursă înainte cu restul ingredientelor şi la final, se adaugă şi grişul (după ochi, în funcţie de cât de apoasă este brânza de vaci). Se pun în compoziţie şi stafidele.

    Când aluatul a crescut, acesta se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu faină. Aluatul este tăiat în 12 bucăţi şi se aşează compoziţia pe fiecare dintre ele cu ajutorul unei linguri.

    Brânzoaicele se împachetează ca un plic, unind colţurile opuse. Se aşează primul colţ peste umplutură şi se unge cu oul bătut, se ridică şi colţul opus şi se unge cu ou. Repetăm cu celelalte două colţuri.

    Brânzoaicele rezultate se aşează în tavă, tapetată cu hârtie de copt şi se ung la exterior cu ou bătut.

    Se coc la 180 ° C pentru 10 minute şi încă alte 10 minute la 180 ° C. Se lasă la răcorit şi se pot servi ca atare sau pudrate cu zahăr vanilat.


    Retete Similare

    Ştrudel cu mere, reţetă simplă din aluat de casă
    ...

    vezi rețeta
    Prăjitură delicioasă cu nucă. Cea mai simplă şi rapidă reţetă
    ...

    vezi rețeta