Biscuiţi săraţi gustoşi, perfecţi pentru a fi luaţi la pachet


Ingrediente

  • 500 g faină
  • 10 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 200 ml apă
  • Sare (după gust)
  • 2 linguri mac sau susan
  • 100 ml ulei de măsline
  • Mod De Preparare

    Biscuiţii săraţi sunt ideali pentru momentele când ai poftă de un preparat simplu, dar foarte gustos. Sunt foarte versatili şi pot fi serviţi cu orice tip de brânză sau paste de peşte sau legume. Vezi cât de uşoară este reţeta:

    Dizolvăm drojdia în 100 ml apă, cernem făina într-un vas mai mare şi amestecăm cu puţină sare. După aceasta, punem şi drojdia şi uleiul. Amestecăm uşor, turnând şi restul de apă, puţin câte puţin.

    La final, adăugăm macul sau susanul (după preferinţă) şi frământăm până când obţinem un aluat elastic (pentru aproximativ 5 minute). Lăsăm aluatul la dospit pentru aproximativ 1 oră, apoi îl întindem o foaie subţire din care decupăm biscuiţii. Putem presăra cu puţină sare fină.

    Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi aşezăm biscuiţii la distanţă destul de mică. Încălzim cuptorul la 175 ° C şi dăm tava la cuptor până încep să devină biscuiţii aurii. Se servesc cu plăcere!


    Retete Similare

    Bagheta franţuzească - un deliciu!
    ...

    vezi rețeta
    Ai poftă de sărăţele de casă? Descoperă cea mai uşoară reţetă!
    ...

    vezi rețeta