Ai poftă de sărăţele de casă? Descoperă cea mai uşoară reţetă!


Ingrediente

Pentru aluat:

  • 750 g faină
  • 250 g unt
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 50 ml smântână
  • 250 ml lapte călduţ
  • 1,5 lg sare
  • 2 ouă
  • 1 lgt zahăr
  • Pentru uns:

  • 2 ouă
  • seminţe susan
  • caşcaval ras
  • Mod De Preparare

    Sărăţelele sunt un aperitiv clasic foarte apreciat şi sunt perfecte ca gustare de peste zi, alături de o cană de iaurt sau de lapte bătut. Vezi cât de uşor se prepară:

    Ne ocupăm întâi de maia. Adăugăm drojdia într-un vas încăpător, împreună cu zahărul şi amestecăm bine. Când amestecul s-a lichefiat, turnăm puţin lapte călduţ şi puţină faină. Dăm la dospit pentru aproximativ 15 minute.

    Într-un bol separat, mixăm untul la temperatura camerei alături de maia, cele 2 ouă, smântâna, sarea şi laptele călduţ. Făina o turnăm treptat, frământând până când obţinem un aluat elastic. Formăm o bilă de aluat pe care o punem în bolul în care am presărat faină. Peste el presarăm puţină faină. Dăm la dospit pentru aproximativ 1 oră.

    Răsturnăm aluatul pe masa de lucru presărată cu puţină faină şi îl întindem cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 3 mm. grosime. Se decupează sărăţele late de 1,5 cm şi le ungem cu ou bătut şi presarăm seminţe de susan sau caşcaval ras. Le aşezăm într-o tavă pentru cuptor, tapetată cu hârtie de copt, cu o mică distanţă între ele. Le dăm la copt, în cuptorul dejaîncins la 180° C. Timpul de coacere este 15-20 minute, trebuie să fie rumene, fără a le arde.


    Retete Similare

    Bagheta franţuzească - un deliciu!
    ...

    vezi rețeta
    Biscuiţi săraţi gustoşi, perfecţi pentru a fi luaţi la pachet
    ...

    vezi rețeta