Ştrudel cu mere, reţetă simplă din aluat de casă


Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g faină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 250 g unt
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 gălbenuşuri pentru uns
  • 2 linguri zahăr
  • 1/4 linguriţă sare
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • Pentru umplutură:

  • 6 mere mari
  • 125 g zahăr
  • coaja unei lămâi
  • o lingură zeamă de lămâie
  • 3 linguri stafide
  • 1 lingură scorţişoară
  • 2 linguri faină
  • 3 linguri nuci
  • Mod De Preparare

    Puţine lucruri sunt la fel de delicioase precum un ştrudel cu mere proaspăt făcut în casă. Şi unde mai pui că îţi aromezi întreaga bucătărie când îl pregăteşti! Iată cum se prepară:

    Într-un bol mai mare, turnăm laptele cald şi adăugăm 2 linguri de zahăr, sarea şi apoi dizolvăm drojdia. Acoperim cu un prosop de bucătărie şi lăsăm puţin la dospit.

    Separat, adăugăm făina şi untul. Amestecăm bine şi adăugăm oul, coaja rasă de lămâie şi laptele în care am dizolvat drojdia. Frământăm până când obţine un aluat uşor şi omogen. Acoperim cu un prosop de bucătărie şi lăsăm la dospit pentru aproximativ o jumătate de oră.

    Cât timp aluatul se dospeşte, ne ocupăm de umplutură. Curăţăm merele şi le tăiem în cubuleţe mici. Amestecăm bine merele cu scorţişoara, zeama de lămâie, zahărul, stafidele, coaja de lămâie şi făina.

    După ce aluatul a dospit, îl răsturnăm pe o planşă de lucru presărată cu făină şi îl împărţim în patru bucăţi egale. Fiecare parte se întinde în fâşii mai lungi şi mai înguste, cu o grosime de aproximativ 4 mm. Pe laturile mai lungi ale fâşiilor de aluat facem tăieturi înclinate adânci de aproximativ 7 cm, lăsând aproximativ 5 cm distanţă între ele.

    Presărăm mijlocul fâşiilor cu pesmet şi adăugăm umplutura. Îndoim capetele aluatului peste umplutură şi pliem marginile de la dreapta la stânga, similar cu împletitura unei codiţe. Ungem suciturile cu gălbenuş de ou şi le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm suciturile la copt în cuptorul preîncălzit şi le ţinem până se rumenesc şi capătă o culoare frumoasă. Se pot servi ca atare sau presărate cu zahăr vanilat.


    Retete Similare

    Prăjitură delicioasă cu nucă. Cea mai simplă şi rapidă reţetă
    ...

    vezi rețeta
    Un desert simplu şi delicios: Trandafiri din aluat dospit
    Trandafiri_din_aluat_dospit...

    vezi rețeta